HLT investeerde in een nieuwe lakstraat om producten zelf te poederlakken. Zo bieden we klanten een totaalservice — van ontwerp, via product tot volledige afwerking. De eigen lakstraat bespaart extra transporten en dus ook (transport)kosten. Tegelijk minimaliseert het risico op transportschade.

Geautomatiseerde poederlakstraat

Via het monorailsysteem gaan de stukken door de lakstraat. We maken geen gebruik van een gesloten circuit wat de efficiëntie en flexibiliteit ten goede komt. In de voorbehandeling en de moffeloven bewegen de stukken via een tijdgestuurde automatisatie. Het poederlak-proces verloopt via acht stappen en duurt gemiddeld 85 minuten. Wanneer de stukken zijn afgekoeld, worden ze verpakt en zijn ze klaar voor verzending. Er is geen droogtijd nodig. De omgevingsomstandigheden, temperatuur en luchtvochtigheid hebben geen invloed op de verwerkingstijd. 

Gegarandeerde lakkwaliteit

Alle stukken krijgen inhouse de juiste voorbereiding en oppervlakte-finish. Dat garandeert de lakkwaliteit — in de RAL-kleur die de klant aanduidt. Na een grondige eindcontrole zijn de stukken goed beschermd en gebruiksklaar voor verdere verwerking.

HLT - lakstraat 1