Lassen

Metaal lassen? Inox lassen? Of aluminium lassen? Metaal, inox (roestvrijstaal) of aluminium stellen elk hun eigen eisen voor een kwalitatieve lasverbinding. Het ene materiaal verdraagt warmte, het andere niet. Op basis van die parameters kiest HLT voor TIG- (Tungsten Inert Gas) of MIG-lassen (Metaal Inert Gas): we gebruiken de efficiëntste techniek voor een sterk eindresultaat.

HLT - lassen 2

MIG-lassen versus TIG-lassen

Metaal lassen? Inox lassen? Of aluminium lassen?

Afhankelijk van de specifieke materiaaleigenschappen last HLT met MIG of TIG. Die lastechnieken gebruiken beschermgassen om de schadelijke invloeden van de omringende lucht op het smeltbad en het afsmeltende toevoegmateriaal te voorkomen.

De juiste gaskeuze garandeert de laskwaliteit en voorkomt extra nabewerkingen.

MIG-lassen

Gebruikt een constante spanning, een afsmeltende elektrode en een ‘inert gas’ [Argon] dat niet met het smeltbad reageert. Je voegt gesmolten materiaal toe om de las te creëren.

Voordelen MIG-lassen

  • sneller dan TIG-lassen
  • veelzijdig en flexibel toe te passen
  • geschikt voor automatisering via lasrobot

TIG-lassen

Werkt met een constante stroomsterke zónder afsmeltende elektrode: de elektrode raakt het lasstuk nergens. Ook hier beschermt een ‘inert gas’ [Argon Helium] de lasnaad tegen beïnvloeding door de omringende lucht.

Voordelen TIG-lassen

  • ideaal om roestvrijstaal (inox) en aluminium te lassen
  • geschikt voor dunne plaatdiktes

Automatisch versus manueel lassen

Bij seriewerk onderzoekt HLT alle mogelijkheden om het laswerk te automatiseren.

Zo krijgt u een constante kwaliteit. En … zo rendeert de expertise van onze medewerkers optimaal. Want zij concentreren zich op niet-automatiseerbare productiefacetten of op moeilijk bereikbare en veeleisende lassen.

Of u nu metaal, inox of aluminium wil lassen: uw product krijgt overal de juiste, robuuste verbindingen.

HLT - lassen 6

Kies voor constante kwaliteit met HLT

Op basis van de (non ferro-)metaaleigenschappen kiest HLT de meest efficiënte lasmethode. Zo garanderen we een kwaliteitsvolle las — dankzij het geautomatiseerde proces en manuele expertise.