“Nabijheid leidt tot kennisuitwisseling en flexibiliteit”

Europower Generators uit Nieuwerkerken is sinds 1990 een expert in het ontwerp, de verkoop, de assemblage en het onderhoud van stroomaggregaten. Die voorzien stroom op alle plaatsen waar geen elektriciteit is — intussen in meer dan 50 landen én offshore. Luc Heylands (General Manager Europower Generators): “We maken het verschil dankzij kwaliteit en maatwerk. En daarvoor heb je partners nodig die zelf proactief op zoek gaan naar verbeteringen. HLT is zo’n partner.” Dit is het verhaal over twee naburige bedrijven, die door hun nabijheid vaak kennis uitwisselen én snel kunnen schakelen.

Elkaar vooruithelpen is belangrijk in een succesvol partnerschap. Geerard De Clerck (verantwoordelijk voor engineering bij Europower Generators): “Elke maand zitten we samen met de engineers van HLT. Ons doel? de productie optimaliseren. In de praktijk heb je bijvoorbeeld soms een extra las nodig om een product geplooid te krijgen. Omdat HLT die kennis doorgeeft, houden wij er rekening mee in het basisontwerp. Zo sparen we een stap uit in de productievoorbereiding, waardoor de productie sneller en voordeliger verloopt. Die uitwisseling van knowhow is een belangrijk pluspunt: het helpt om onze eindklant de beste oplossing tegen de scherpste prijs te leveren.”

Europower Generators

Flexibele planning en stipte leveringen

Europower Generators kent de markt als z’n broekzak. Het bedrijf werkt al jarenlang samen met leveranciers en klanten uit heel de wereld. Yves Heylands (General Manager Europower): “Mensen vertrouwen Europower om onze stroomaggregaten én onze bedrijfsaanpak. HLT helpt ons die reputatie te bevestigen, door snel en flexibel in te spelen op onze noden voor de productie van kasten, chassis en controleborden. Omdat ze alles in huis hebben om te snijden, plooien, lassen, poederlakken en af te werken, garanderen ze een flexibele planning. En … ze leveren stipt op tijd — precies volgens afspraak.”

Europower Generators en HLT: efficiënt overleg en strakke opvolging

Ook Lynn Vande Maele (verantwoordelijke Purchase bij Europower Generators) is blij verrast door de snelheid en flexibiliteit van HLT: “Omdat HLT intern meegroeit, ontvang ik meteen alle gevraagde prijsvoorstellen en planningsschema’s. Dat maakt mijn job als aankoop-verantwoordelijke een stuk gemakkelijker.”

“Ook de lakstraat van HLT draagt bij tot een snelle levering. Omdat HLT zelf kan poederlakken, sparen we transportkosten uit en verkleint het risico op transportschade. Ten slotte is het heel gemakkelijk dat je op tien minuten bij elkaar op kantoor staat. Want Nieuwerkerken en Sint-Truiden liggen op een steenworp van elkaar. Een last-minute is snel gehaald of gebracht.”